Thursday, 22 December 2011

Aq RiNdU DiA...

assalamualaikum...
baru lepas layan cerita " biar mimpi sampai ke bintang "
lakonan elfira loy and randy pangalila..
yup , cerita yang sweet dan buat aq jeluz...
cerita yang mengingatkan aq kepada ERRY...
yosh , kitorang kenal kat FB..
bile aq check balik mesej die kat fb , baru aq perasan yang kitorang pernah chatting 24 august 2011...
mse tu aq baru kapel dgn K.H selama 3 hari...
malam tu jek laa kitorang chat...
seterusnye , ERRY tegur aq sekali lagi pada 12 november 2011...
2 hari sebelum aq spm..
dan mse ni aq ade REZMAN...
hubungan aq dgn REZMAN tergantung mase ni coz kitorang rancang tuk bincang pasal hubungan kitorang lepas aq spm...
aq kawan dengan ERRY...
die selalu temankan aq study tuk exam..
die selalu ade tuk aq , smpailaa kitorang kapel...
dan sekarang hubungan kitorang da umpama retak menanti belah...
salah siapa ?
aq xberani nak cakap..


jujur aq akui yang aq rindu die...
lebih2 lagi biler ingt yang besok adalah hari jumaat..
kenapa dengan hari jumaat ?
yosh , kitorang selalu keluar bersama pada hari jumaat...
aq pernah tnye die , kenapa mesti hari jumaat ?
die sendiri xtau..
yang pasti setiap kali hari jumaat , kitorang pasti jelan2 ke bndar same2...
yang paling aq xboleyh lupakan , date kitorang yang pertama....
biler ingt balik mesti aq ketawa...
tapi tu laa kenangan manis kami...


peraturan my mum sgt ketat...
mase aq masih sekolah menengah , aq jarang keluar dengan kawan2...
ermm..jarang ? yup , kalau ade sekali jek aq rase...
my mum xbenarkan aq keluar dengan kwn2 pergi bndar sebab die risaukan aq...
aq xkisah..
sebab dari kecil aq xpernah ke bndar tnpa mak or abah...
aq pernah rse cemburu dengan kawan2 aq sebab mereka bebas..
tapi aq x..
smpai sekarang pom sama , aq rase...
kalau aq xdak kat rumah pukul 7 , my mum mesti call even aq juz pergi pasar malam..
da lepas spm , ERRY ajak pergi date...
aq memang takut nak mintak izin dengan mak aq...
aq cube berani kan diri laupom aq rse peluang tuk aq dapat keluar sgt2 tipis...
my mum tnye aq nak pergi mana , dgn sapa...
aq bgitau perkara sebenar...
aq terkejut + heppy sebab mak aq izinkan...
tu laa date kitorang yang pertama...


my mum ckp kalau nak jumpe just 2 bulan sekali jek..
tapi minggu berikutnye , hari jumaat gak , aq mntak izin keluar lagi...
yosh , my mum bagi...
dah berapa jumaat kitorang keluar berturut-turut..
sebab tu aq rindukan die biler tibe hari jumaat..
mampukah aq rasai nye lagi ?
aq xtau..aq cume berharap...
semoge harapan aq menjadi nyata....
sorry sebab byk melalut...
juz nak share isi hati aq...



~ thankz coz sudi bace warna warni hidup AZ ~

2 budax comey nak warnai hidup az:

ainol akasyah said...

share isi hati xpe..jgn pendam sowg2..sy rase sy phm sgt kisah awk nie..sdey..harap sabar n tabah ye

azyhah said...

*ainol..
terima kasih ngat..^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT@ hak milik kekal ~warna warni hidup AZ~