Saturday, 31 December 2011

hOoRaY...2o12 Is CoMiNG

assalamualaikum semua sayangku...
xsabar nak buat countdown tahun baru...
nanti kite buat countdown same2 ea...
^_^


lagi berapa jam jek...
xsabar pom ade...
2o11 ?
yosh , same macam korunk...
tahun yang byk kenangan...
lgipom tu tahun akhir aq kat smk bukit pasir..
gelagat kawan2 sekelas yang giler2...
tido mase cikgu mengajar...
kene marah...
result exam yang teruk dalam ujian bulanan...
memang best zaman sekolah...
kawan2 sekarang semua da busy...
da xboleyh nak luangkan mase mcm dulu...


kisah cinte aq yang pelik...
cinta monyet laa katakan..
ahakz...>_<
ape2 pom , aq happy dengan hidup aq walaupom kadang2 aq rse mcm nak give up bile gagal..
tapi , dengan sokongan parents , family  , members and teachers..aq berjaya bgun...
tahun depan aq harap dpt jumpe MR RIGHT...
kehkehkeh...
cuma aq xyakin sgt dengan percintaan jarak jauh ( PJJ )
ade budax ajak aq kapel...
sorang dari kelantan...
kawan aq satu sekolah dulu...
sebaya dengan aq...
and lagi sorang dari kl...
sebaya dengan rez...
tapi aq xnak kapel jauh2..
sory..

sO, HaPpY nEw YeAr...



~ thankz coz sudi bace warna warni hidup AZ ~

Friday, 30 December 2011

AzYhAh IsMaiL iN wOnDeRLaNd ...

assalamualaikum si encem , si cntik and si comey semua ..
sihat x ?
amboi aq ni..
intro macam laa ade org bce blog ni...
xkisah laa...
aq punye blog , suka suki aty aq laa nak buat intro mcm mana..kan ?
ehek^_^

azyhah ismail in wonderland ?
ape ? korunk ingat ALICE jek yang boleyh buat tajuk "ALICE IN WONDERLAND"
azyhah ismail pom boleyh tau...
hehehe...
sebenarnya wonderland yang aq pergi ni bukan laa alam fantasi macam ALICE...
wonderland ni tempat mandi manda kat melaka...
penat pom xhilang lagi ni...
tapi series best...
lagi best bile akaq aq yang bayar semua..
haha...
aq p dengan kazen aq duo orang , aq and my sis...
kre nye , 4 org laa semua sekali...
semua pmpn^_^..
nak ngurat ? boleyh jek..tggl no kat komen..hahaha
jom snap2 pic...
pic ni mase nak balik da


ceh , kemain posing eak ?
haha..>_<
suka hati aq laa...
aq tau korunk jeles..:P


yang kecik tu laa kazen aq...
cian lak aq tgok patung ni..ehee


yang bju putih selendang purple tu my sis and sebelah tu kazen aq g sorang...
^_^


korunk tgok apa jadik bile adq beradik bergambar ?
siap main auu-cak...
korunk ade ?
xdak kan ...
so , jgn jeluz...
:P


series hari penat giler...
bosan laa...
xtau nak mct cpew....
tdo jek laa..
hahaha>_<

~ thankz coz sudi bace warna warni hidup AZ ~

Thursday, 29 December 2011

EnD YeAr MeGa GiVeAwAy..

assalamualaikum...
hai semua sayang-sayangku..
ok...sekali lagi azyhah ismail nak join contest...
amboi...sejak dua tiga empat menjak ni , suka ngat join contest kan ?
xpew laa..mengisi mase lapang...
hee..
xharap pom leyh menang sebab ramai blogger famous yang join...
so , kalau ade rezeki menang laa...


banner die pom gempak gitu...
aq suka lak tgok bulat2...
cm bola...
meyh kite men bola sepak nak...
hahaha...

hadiah ?
pergh...super gempak beb...
nak tau ? meyh klik sini cepat2...
da tgok ?
mntap kan ?
ape lagi ? join laa sekali...
^_^


~ thankz coz sudi bace warna warni hidup AZ ~

Wednesday, 28 December 2011

TaK gUnA bEtOl La ....

assalamualaikum...
alahai...
serieas aq tension satu hari ni...
ngee...



badan aq sakit...
lepas jatuh moto , pggang aq lebam..
series aq xleyh tido mengiring semalam...
da laa aq memang suka tido mengiring...
bangun pagi tadi , tengkuk aq sakit lak...
alahai..
ni mesti sebab aq stido dengan gaye yang pelik semata-mata nak elak lebam tu...
lengan pulak lenguh semacam jek..
nak buat kerja pom susah..
ngee...
serik2...
aq pom xtau laa cmne aq leyh jatuh moto...
sedar2 da tergolek...
alahai...
mimpi ngeri ku bermula...

sape nak urut ?
pmpn jek ea...laki xnk...
hehe :P

~ thankz coz sudi bace warna warni hidup AZ ~

Tuesday, 27 December 2011

EnD YeAr RaNdOm GiVeAwAy By SaRaHaNa

assalamualaikum semua...
jom join contest yang paling meletup (bgi aq laa )
ok..
ni contest ke-2 aq...
sebelum ni aq xminat pom dgn contest sebab kat sekolah aq selalu xmenang..
lagi2 kalau random ...
jgn bermimpi laa nak menang,,,
ehee...
ppew pom jom laa cuba...
^_^


comey banner die...
meriah gitu...
love it..
kalau aqq dew duit , aq pom nak buat laa GA ni...
adiah ? pakwe sorang..hahah
juz kidding..^_^

~ thankz coz sudi bace warna warni hidup AZ ~

KeNaPa Aq DiLaHiRkAn ?

assalamualaikum...
something terrible had happen ?
bad news or should i called as disaster ...

YA ALLAH ,Engkau ciptakan aq agar aq beribadat kepada Mu siang dan malam ku...
tapi kadang kala aq lalai dengan nikmat duniawi yang Kau berikan...
aq engkar perintah Mu...
aq lalai dalam mengingati Mu..
aq malu berpijak di bumiMu ini...
sesungguhNya aq tidak layak untuk menjalani hidupku di bumiMu ini...


YA ALLAH , Engkau ciptakan aq agar aq merasai kekuasaanMU melalui ilmu yang aq pelajari...
tapi kadang kala aq terlalu berjalan melalui arus pembangunan sehingga aq terlupa dengan ilmu itu..
kadang kala timbul rase malas untuk belajar apabila aq hnye berfikir untuk berseronok...
kadang kala aq mengabaikan ilmu itu dan pergi bermain bersama temanku...
aq lupa dengan ilmu yang perlu aq pelajari untuk terus dekat dengan MU...

YA ALLAH , Engkau ciptakan aq supaya aq dapat bahagiakan ibu bapa ku...
tapi aq sebenarnya hanye mampu menyusahkan mereka...
kerana kecuaianku , akak ku perlu membayar gnti..
aq hnye menyusahkan mereka...
aq bukan menolong tapi menambahkan beban mereka..
aq juga ingin melihat mereka bhgia tapi aq selalu menyusahkan mereka...
mungkin mereka akan lebih bahagia kalau aq xdak...
melihat mereka tersenyum sudah cukup membuat aq bhgia..
tapi aq xmmpu membuat mereka mengukir senyuman...

YA ALLAH , aq sememangnya tidak layak untuk memijak bumiMU dan berada dalam keluargaku...
aq hnye menyusahkan keluarga ku...
aq  sememangnya seorang yang tidak berguna..
aq benci diri aq sendiri...

:'(

~ thankz coz sudi bace warna warni hidup AZ ~

Monday, 26 December 2011

cOnTeSt AkU DaN DiA...

assalamualaikum semua...^_^


tetibe aq rse mcm nak join contest laa...
kali pertama nak join ni..ehee...
jom join ramai2  contest sweet ini ....
meyh bace cerita pasal aq dengan erry...


kitorang kenal melalui FACEBOOK . perkenalan yang simple . tapi mase first time die tegur aq , aq da ade pakwe . mse tu aq bru kapel dgn K.H aq selama 3 hari . malam tu jek laa kami chatting . lepas tu kitorang xpernah tegur lagi . die pom xpernah muncul kan diri kat ruang chatting . aq pulak xpernah ambik tau hal die . lebih kurang 4 bulan lepas tu , ade orang tegur aq kat chatbox . profil picture and nama die da bertukar , so , aq xkenal sgt . bile aq check pic kat fb die , baru aq sedar yang aq pernah chatting dengan die dulu . mse ni hubungan aq dengan rezman tergantung . kami rancang nak berbuncang pasal hubungan kami lepas aq habis spm . aq dengan erry chat macam biase dan kami tukar nombor phone . kami berkawan . serius aq ckp  yang aq senang berkawan dengan die . die selalu ade untuk aq . sepanjang aq spm , die temankan aq study setiap malam . die takut kalau aq tertido mase bce buku , so , die mesej aq . die tggu smpai aq habis study . selagi aq x selesai study , die xtido . kitorang makin hari , makin rapat . kitorang jumpe kali pertama hari selase . mase tu kat tempat aq ade pasar malam . hari isnin sebelum tu aq ade bgitau die yang aq nak pergi pasar malam , then , die ajak jumpe . kitorang rncg nak jumpe . tapi ptg tu abg aq gune moto . pukul 5.30 die xbalik lagi . so , kami batalkan rancangan kami tuk berjumpa . pukul 6.oo abg aq balik . aq mesej erry ckp abg aq da balik and aq nak keluar laa pergi pasar malam . erry ckp yang aq memang sengaja xnk jumpe die . aq jawab kalau nak jumpa turun laa tempat aq . dari tempat die ke tempat aq ambik mase dalam 30 - 40 minint dan aq xsangka yang die sanggup dtg . lepas pertemuan tu , kitorang lepak sekali lagi sebagai kawan . kertas spm aq tggl 2 subjek lagi . erry mula jauhkan diri dari aq bila aq bgitau die yang rez mesej dan ckp sayang kat aq . aq bgitau perkare tu dgn erry .bila erry ckp yang die doakan aq bhgie dengan rez memang aq rase kehilangan . baru aq sedar yang aq sayang kat erry .  aq pkse rez bgitau hala tuju hubungan kami . rez ckp yang die xmampu bhgie kan aq . aq bgitau kat erry . erry lamar aq tuk ntah kali ke berapa . dan aq setuju tapi kami akan rasmikan hbgn kami pada pukul 12.00 malam sempena bufday die yang ke - 2o . die sibuk sikit malam tu sebab kene rewang sempena majlis perkahwinan jiran die . tepat pukul 12.00 , die tepom aq . kitorang berbual macam biase tapi xlama sebab die kene buat kerja . pukul 4.oo pagi , sekali lagi die call aq ckp yang die baru balik . aq suruh die tdo sebab besok die kene rewang lagi . pukul 9.oo  , sekali lagi die call . die baru bgun tdo , suare die da jadi serak2 basah da . haha . lepas tu , sama macam pasangan lain , ade gdoh , ade baik . sejak seminggu lalu , kitorang loss contact . die juz inform yang die ade masalah dan mntak aq bagi ruang tu sementara . aq anggap hbgn kami da ptus tapi die xanggap macam tu . die ckp yang die cuma perlukan waktu tuk cari ketenangan dan selesaikan masalah die . aq masih berharap yang die akan kembali . aq rindu waktu bersama nya . aq rindu suara nye . ape2 yang berkaitan diri nya , aq rindu . setiap kali on9 , aq mesti bukak wall die . beberapa hari lepas die mesej aq kat fb , die mntak maaf kalau aq sakit hati . tapi die kene selesaikan masalah die dan die xnk aq terlibat . aq harap die kembali . aq cuma nak die tau yang aq sayangkan die .



ni laa gmbar my dear erry . xhandsome ? so what ? aq sayang die . 
aq cuma harap kami mampu teruskan hubungn ni . 
pray for us ^_^



~ thankz coz sudi bace warna warni hidup AZ ~

Saturday, 24 December 2011

BlOgKu BeRtUkAr wAjAh ?

assalamualaikum sayang2 ku semua...
ehee...
wooo...
korunk perasan x yang blog aq da mula bertukar wajah ?
comey x ?
pink jek...lembut kan ?
aq nak ucapkan terima kasih byk kat akak emma sebab da tukarkan wajah blog aq...
aq suka ngat..
da laa free pulak tu..
pandai tol die edit...
aq gak reti sikit jek..
xlaa pro sgt..

tu jek ;laa tuk hari ni,...
jom laa melawat ke alam fantasi akak emma....
tgok header die..
lawa kan ?
snow white laa aq rse..
ehee..
ppew pom , enjoy wajah baru blog aq ni ^_^

~ thankz coz sudi bace warna warni hidup AZ ~

Thursday, 22 December 2011

Aq RiNdU DiA...

assalamualaikum...
baru lepas layan cerita " biar mimpi sampai ke bintang "
lakonan elfira loy and randy pangalila..
yup , cerita yang sweet dan buat aq jeluz...
cerita yang mengingatkan aq kepada ERRY...
yosh , kitorang kenal kat FB..
bile aq check balik mesej die kat fb , baru aq perasan yang kitorang pernah chatting 24 august 2011...
mse tu aq baru kapel dgn K.H selama 3 hari...
malam tu jek laa kitorang chat...
seterusnye , ERRY tegur aq sekali lagi pada 12 november 2011...
2 hari sebelum aq spm..
dan mse ni aq ade REZMAN...
hubungan aq dgn REZMAN tergantung mase ni coz kitorang rancang tuk bincang pasal hubungan kitorang lepas aq spm...
aq kawan dengan ERRY...
die selalu temankan aq study tuk exam..
die selalu ade tuk aq , smpailaa kitorang kapel...
dan sekarang hubungan kitorang da umpama retak menanti belah...
salah siapa ?
aq xberani nak cakap..


jujur aq akui yang aq rindu die...
lebih2 lagi biler ingt yang besok adalah hari jumaat..
kenapa dengan hari jumaat ?
yosh , kitorang selalu keluar bersama pada hari jumaat...
aq pernah tnye die , kenapa mesti hari jumaat ?
die sendiri xtau..
yang pasti setiap kali hari jumaat , kitorang pasti jelan2 ke bndar same2...
yang paling aq xboleyh lupakan , date kitorang yang pertama....
biler ingt balik mesti aq ketawa...
tapi tu laa kenangan manis kami...


peraturan my mum sgt ketat...
mase aq masih sekolah menengah , aq jarang keluar dengan kawan2...
ermm..jarang ? yup , kalau ade sekali jek aq rase...
my mum xbenarkan aq keluar dengan kwn2 pergi bndar sebab die risaukan aq...
aq xkisah..
sebab dari kecil aq xpernah ke bndar tnpa mak or abah...
aq pernah rse cemburu dengan kawan2 aq sebab mereka bebas..
tapi aq x..
smpai sekarang pom sama , aq rase...
kalau aq xdak kat rumah pukul 7 , my mum mesti call even aq juz pergi pasar malam..
da lepas spm , ERRY ajak pergi date...
aq memang takut nak mintak izin dengan mak aq...
aq cube berani kan diri laupom aq rse peluang tuk aq dapat keluar sgt2 tipis...
my mum tnye aq nak pergi mana , dgn sapa...
aq bgitau perkara sebenar...
aq terkejut + heppy sebab mak aq izinkan...
tu laa date kitorang yang pertama...


my mum ckp kalau nak jumpe just 2 bulan sekali jek..
tapi minggu berikutnye , hari jumaat gak , aq mntak izin keluar lagi...
yosh , my mum bagi...
dah berapa jumaat kitorang keluar berturut-turut..
sebab tu aq rindukan die biler tibe hari jumaat..
mampukah aq rasai nye lagi ?
aq xtau..aq cume berharap...
semoge harapan aq menjadi nyata....
sorry sebab byk melalut...
juz nak share isi hati aq...



~ thankz coz sudi bace warna warni hidup AZ ~

Tuesday, 20 December 2011

TeNkz BuAt CyE cMnI..

assalamualaikum..
aq rase nak ngis cgt2...
kenapa ?
biase laa...aq da putus dengan erry...


semua nye da berakhir..
xsalah kan kalau aq nak nangis... 
aq sakit hati giler...
aq yang mnx putus..hahaha
sape tahan weyh kalau tetibe hilang tnpe khabar berita..
call xangkat , mesej x reply...
yang pelik bin ajaib nye , die boleyh bukak fb and komen2 dengan dax pmpn lain...
cemburu ?
yes...tentu laa...
kalau da xnak ambik peduli ,baik putus jek..
senang cerita...
sayang ? memang laa aq sayang die...
da laa...aq xnak pk ape2...
kalau ade jodoh baik balik laa kami..
mungkin kitorang terlalu ikut perasaan marah...
tgok jek laa mcm mana nanti...


bby xmintak byk laa dengan D..
bby juz nak D layan bby mcm kawan baik D dan bukannye orang luar..
kalau D anggap bby orang luar dalam hidup D , xdak guna laa kita kapel kan ?
terluka ?
yes..bby terluka ngat dengan D...
tenkz laa ea buat bby mcm orang bodoh...
even kite da clash , bby xkan mmpu lupakan D dengan mudah...
kalau D da xanggap bby mcm orang luar , bby akan terima D..
D nak salahkan bby sebab mnx clash ?
D pikir dulu salah D..
bby xkan bua perkare tnpe alasan yang logik...
ape2 pom...
tenkz tuk semua kenangan manis yang kite lalui...
bby akan ingat sampai biler2...
bby selalu sayangkan D..


~ thankz coz sudi bace warna warni hidup AZ ~

Sunday, 18 December 2011

WoW ! aQ dA Nk KaWeN...

assalamualaikum...
entry ni sepatutnye aq update semalam...
tapi malas pulak nak menaip nye..
hehehe...
series semalam aq rase nak tergolek jatuh katil..
nak tau kenapa ?
meyh aq story...
korunk duk diam2 depan lappy tu..
jgn gerak p mane2 tau...
ajak satu family duk sekali pom xpew...
hehe


semalam aq on9 macam biase laa...
duk likes status orang , duk update status aq yang merapu bagai , duk komen2 sekali...
tengah syok2 layan fb walaupom bosan , tetibe aq dew dapat satu NOTI..
ade orang post kat wall aq...
aq bukak laa...
bace jek ape orang tu tulis , aq rase cm nak gelak pom ade , terkejut pom ade...
nasib baik aq xtergolek jatuh katil..
tapi memang xdapat aq gambarkan perasaan aq mse tu..
alahai..
nak tau die tulis pew ?
tgok ni..


OMG !
sayangku , biler pulak aq nak kawen ni ?
aq baru 17 laa....
aq mude g kot
baru jek habis spm...
alahai...
mane pulak laa kmoo dapat story yang bukan2 ni ?
nasib baik aq xpengsan...
ape pom x boleyh...
aq nak study lagi laa...
aq rse semua kawan2 aq tau impian aq..
mungkin 9tahun dari sekarang kot aq kawen..
INSYAALLAH..
kalau da jodoh xkemana pom...


nak jugak aq kawen ala2 ,mawi world ni..
hahah..
dalam mimpi jek laa kot..
tapi mane laa tau , rezeki aq...
hahaha...
doa2 kan laa aq...
amin..ehee


~ thankz coz sudi bace warna warni hidup AZ ~

Friday, 16 December 2011

WhAt ? Aq GiLa ?

assalamualaikum.. 
da lame x update blog...
bukan ape , aq malas nak menaip..
lagipom mood xberapa baik laa...ehee...
aq gila ? ni da kenapa pulak...
mau nye xgila...


dua hari lepas , aq pergi bandar dengan kawan aq...
teman die pergi jumpa kawan die..
phm x ? kalau x paham , korunk phm2 kan laa ea...
pusing2 wetex parade sampai lenguh kaki...errr...penat weyh...
da jumpe kwn die , kitorang pusing2 lagi kat situ..
da berapa kali pusing ntah , baru laa gerak pergi tnjung emas pulak
lepak kat tepi sungai muar..
berjalan dari hujung ke hujung...
da penat , brenti kejap...
dalam pukul 4 lebih , kitorang gerak balik...
nak dijadikan cerita , mase balik tu , hujan turun lak...
kalau gerimis xpew laa jugak..
ni lebat bukan main lagi...
da basah satu badan , baru brenti kat bus stop...
sebenarnya brenti sebab nak simpan fon and dompet bawah seat...
takut masuk air laa...
lepas tu , boleyh pulak kitorang ambik gmbar...
hahaha...
memang giler ark...
snap pic time da basah...
nk tgok ?
jom terjah...


nmpk x hujan kat belakang tu. ?
sengaja buat background...hahaha


habis basah satu badan...
sejuk wooo...
tapi tetap peace jek..hehe


mase ni hujan da slow down...
ni laa pic terakhir sebelum sambung perjalanan..=)

nasib baik xdemam ...
hahaha...
main hujan lagi..
APTB...
tapi , memang best laa dapat main hujan...
haha...jom laa join kitorang..
ahakz



~ thankz coz sudi bace warna warni hidup AZ ~

Thursday, 8 December 2011

Aq xNk KeLiRu LaGi...

assalamualaikum...
perut aq sekarang ni makin sensitif pulak...
salah makan sikit jek mesti sakit perut...
alahai...
panat ulang alik masuk bank...


sekali lagi aq tersepit kat tengah2..
kenapa laa semua ni jadik kat aq  ?
aq kan da ade erry..kenapa mesti rez dtg balik...
alahai...
kacau2...
aq da buat keputusan nak berterus-terang dengan erry pasal rez...
aq harap erry xmarah...
semalam aq ade suruh erry fikir balik pasal hubungan kitorang...
then erry tnye aq "kenapa ? bby ade lelaki lain kew ? "
naa...bukan sebab rez..
tapi aq nak tau sama ada die nak teruskan hubungan kami atau x...
aq tgok die macam sedikit abaikan aq...
mungkin perasaan aq jek kot..
apa2 pom kitorang da yakin dgn hubungan kitorang...
manusia hnye mampu merancang tapI ALLAH yang menetukan...
kitorang cuma mampu berdoa supaya hubungan kitorang kekal ^_^

hurt ?
bukan ape pom..
cuma rez bagitau aq yang die jatuh moto..
tu laa sape suruh bawak laju kan xsempat nak elak biler keta tetibe masuk simpang..
kesian ? memang laa kesian...
die ckp die dengan firdaus...
kaki die luka..kaki firdaus bengkak..aq rase terseliuh kot...
nasib baik die xppew...
risau ? risau laa jugak...ape2 pom die tetap ex aq...
aq ckp kat die "nasib baik xppew...len kali hati2 laa..kalau teruk cmne ?"
korunk nk tau jawapan die ?
die leyh ckp "jgn laa risau..bukan mati pom..kalau saya mati , sape nak kawen dengan awk..paling  x pom kite da ade anak , bru leyh mati '
tercengang aq dengan jawapan die..
alahai...boleyh pulak die ckp cmtu...
biler aq pesan kat die suruh kirim salam rindu kat firdaus (adik angkat aq )
die balas "tgok tu , nk rindu2 dengan org lain pulak "
alahai..makin aq xphm laa dengan die ni...
selalu gak ckp die syg aq..ngee...dulu xnk pulak ckp...
biler aq tnye kalau sayang kenapa putus ?
selamber die ckp "sebab sayang laa saya mintak putus..kalau da kapel , awk mesti nak perhatian dari saya , awk msti nak saya selalu text and call awk..tapi saya selalu jek sibuk..saya xnk awk sakit hati and stress sebab tu laa saya mnta putus..."
leyh terima kew alasan die ni ?
ntah laa...
aq da makin bingung da..


banyak persoalan banyak juga jawapannya..
kata hati dan rase xdibiar saja...
cewaahhh...
heheh...terlebih suda...
tapi memang otak aq ni diipenuhi soalan2 yang aq pom xtau jwpn nye..ngee
bingung suda...
 korunk dew jwapan ?
bgi laa kat aq..ehee

~ thankz coz sudi bace warna warni hidup AZ ~

Wednesday, 7 December 2011

MaSaM MaNiS CiNtA..hEhE

assalamualaikum...
hari ni memang bosan giler...
kazen aq yg selalu aq jdikan teman gaduh , xdak lak hari ni...
die ikut mak die pergi taiping jumpa akaq die...
so , tggl laa aq sensorang..
mk aq keje , akq aq keluar jumpa kawan die , erry pom keje...
alahai..nasib laa aq...
so , aq nk tulis entry mengarut...
nak bace ? jom laa

sebut pasal cinta and kapel...
normal laa setiap pasangan yg tengah bercinta ni , mesti bergaduh...
sedangkan lidah lagi tergigit , ini kan pulak pasangan kekasih...
ceh ! sejak biler aq jadik doctor cinta ni ?
 ngee...seram lak sebut pasal doctor cinta..
hehe...aq pom xterkecuali...
ya laa.. 
aq ni manja , gedix , kuat merajuk , talkative , hyperactive (ade kaitan ka ? lntak pi laa..ehee ) , peramah , childish n macam2 lagi laa...
memang susah laa sape jadik pakwe aq...
hahaha..
tapi , aq rase betul laa ckp org "pengalaman mendewasakan kita "
nk tau kenapa aq ckp mende ni betul ?
ya laa...dulu memang aq sedikit keanak-anakan (sikit kew ? semua ex aq ckp aq mcm dax2..xkisah laa )
tapi sekarang aq rase macam da matang sikit dari dulu...
sikit jek ok , xbyk pom..hahaha


semalam mase aq jumpa erry , kami gaduh...
then terus x text or call...
malam tu baru laa kitorang baik balik...
biase laa tu kan...
hehehe...
hubungan kitorang pom baru lagi...
aq xnk jadik macam dulu...
harap hubungan kali ni kekal lama...
kitorang da pom block dan yg ggu hubungan kami...
cuma...


masalah baru yang timbul sekarang adalah rez..
die ckp die sayang aq...
then die ckp nak kawen dengan aq...
mungkin korunk rase ni lawak..
tapi , bgi aq ni serius...
aq xtau nk buat mcm mana...
patut kew aq putus dengan erry dan kapel dgn rez ?
or...
aq teruskan hubungan dengan erry dan lupakan rez ?
apa patut aq buat ?
help me...

~ thankz coz sudi bace warna warni hidup AZ ~

Monday, 5 December 2011

AwAk..MaAf SeBaB bLoCk aWaK...

assalamualaikum...
semalam aq rse aq xdak update kan ?
aq xtau nak tulis apa sebenarnye...
byk story tapi xtau nak tulis yang mane satu..
hehe..
lagipom semalam aq xdak mood sebab gaduh nan MY DEAR ERRY...


kenapa gaduh ?
sebab dax pmpn lain..hehe...
fb punya pasal laa kitorang gaduh..haha...
kesian fb..xpasal2 dipersalahkan..ngee
bukan apa..mse aq on9 , erry pom on9 gak...
aq tgok laa kat ticker bhgian kanan tu biler aq nmpk muka die...
tgok2 die duk komen dengan sowg dax pmpn...
pergh , yg sakit hati nye biler dax pmpn tu komen siap gne "dear , sayang n apa2 yg sama waktu laa "
memang rase nak nangis jek laa...
terus kitorang gaduh...
penat erry pujuk aq...
die msj aq xreply..
die call aq xangkat...
serius aq rase sakit hati sgt2...
erry ckp dax tu kawan adq die...
dax tu memang da lame suke die tapi die xlayan...
die ckp die syg aq...
bile aq mnx die lepaskan aq and pergi kat budax tu , mati2 die tolak...
die ckp die juz sayang aq...
walaupom aq da menci and xsayang die lagi , die akan tetap sayang aq....
die ckp die xnk and xkan berpisah dgn aq...
macam2 lagi laa yang die ckp..


kitorang bincang then amik keputusan tuk teruskan hbgn ni...
kitorang xnk sebab gurl tu , kitorang clash..
serius , aq hargai sgt usaha erry tuk pulihkan hbgn kitorang mcm dulu...
erry ajak aq tuk block dax tu kat fb...
die xnak dax tu kacau hbgn kitorang lagi...
sblm aq block tadi , aq da cek kat frenz die...
memang da xdak nme dax tu...
memang laa xsampai hati nak block dax tu...
lgipom die bru jek add aq...
tapi..mungkin betul ckp erry...
so , aq and erry . sama2 block dax tu...
kejam kan kitorang..haha
xkire laa apa korunk nak ckp..
yg pntg kitorang xnk hbgn kitorang hncur sebab dax tu...



p/s : awk2..kami block awk , bukan sebab kami benci kat awk...
kami cuma xnak awk ggu hbgn kami...
kami mnx maaf awk...
kami harap awk dapat maafkan kami...
kami doakan awk jumpa org yang mampu buat awk bhgie...
kami harap awk faham..
mungkin awk nak ckp kami kejam..
xpew laa..kami terima..
kami buat semua ni sebab xnk bagi awk harapan..
awk comey..tentu akan ade ramai lelaki yang akan bgiekan awk
salam maaf dari kami...



~ thankz coz sudi bace warna warni hidup AZ ~

Sunday, 4 December 2011

Aq TaKuT biLeR FoLLoWeRs MeNiNgKaT...

assalamualaikum...
ape kabar ? 
kalau yang sihat tu bagus laa...
kalau xsihat , cepat2 mam ubat tau..
nanti merebak..
hehehe...
sebenarnye..aq tengah lapar ni..
sape nak belanje ?
ade yang sudi ?
^_^


topik hari ni ?
followers... 
aq rase semua blogger tau kan ape tu followers..
alaa..org yang follow blog kita laa...
memang laa semua blogger nak followers yang byk kan ?
aq pom nak jugak...
tapi kenapa aq takut ea biler followers aq meningkat?
sebenarnya..aq xberapa suka bila org ckp "done follow u..follow me back "..
bukan apa...aq nak pembace yang setia...
yang suka komen and bg nasihat...
bukan nye yang dtg singgah sebab nak suruh aq follow balik...
even die follow blog aq tapi mesti die xbace pom entry aq..
komen ? lagi laa x...
sebab tu bile aq tgok followers aq yang makin bertambah..aq jdik takut...
aq gak tertanya-tanya...
"dorang follow blog aq ni ikhlas kew x ? memang dorang nak bace entry aq or just nak tingkatkan followers dorang ? "
aq tau blog aq xcomey and xmenarik cam blog2 hasil blogger terkenal...
sebab tu aq takut...
ape2 pom tenkz laa sape yang follow aq penuh keihlasan dan mmg berniat nk bce semua entry aq...
sayang korunk..kiss sikit..muax 3x..


ni tuk followers aq yang betul2 setia...
sayang korunk ketat2...
=)
muax..

~ thankz coz sudi bace warna warni hidup AZ ~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT@ hak milik kekal ~warna warni hidup AZ~