Friday, 30 September 2011

give up...

assalamualaikum...
apa kabar semua?
sihat?
baguz laa kalau korunk sihat...^_^
hari ni..pertama kali dalam sejarah hidup azyhah ismail selama 17 tahun...
azyhah ismail rase putus asa...
kenapa?
sebab aq da penat...
pertama kali dalam hidup...azyhah ismail memahami maksud penat...
hahaha...
funny , right?
but..that's the true...


selama ni aq xpernah kenal erti putus asa...
tapi..baru hari ni aq kenal...
selama ni...aq xkenal erti penat...
tapi...hari ni aq mulai kenal...
kalau tahu dek kawan2 aq...
memang sah laa aq kena gelak...
kenapa?
sebab selama ni bagi dorang aq memang xpernah kenal erti penat...
dorang selalu tanya aq...
mana aq dapat tenaga tuk bergerak sepanjang mase...
haha...
tapi...hari ni aq kalah...
aq betul2 da penat....
aq xtau macam mana nk hubungi DIER tuk berbincang....
aq bukan nk ajak DIER bergaduh....
aq juz nk berbincang dengan DIER...


aq perlukan pertolongan sekarang ni..
nak tolong aq?
kalau korunk kenal DIER yang aq maksudkan dalam semua entry aq ni...
plez...bagitau DIER yang aq nk berbincang dengan DIER...
aq nk masalah ni ganggu aq lagi...
aq nk selesaikan semua ni....
tolong aq tau...


~ thankz coz sudi bace warna warni hidup AZ ~

Thursday, 29 September 2011

kata2 indah yang pernah diungkapkan (part 5)..

blog saya penuh dengan cerita pasal awk...
saya nk awk tau betapa penting awk pada saya...
saya cuma nk kita berbincang jek...
awk balik laa...
kita kene selesaikan semuanyer...
saya xsanggup nk terus macam ni...



awk perasan ek yang pggilan kita berubah bila saya marah or sedih?
saya sendiri xsedar...
maaf ek awk?
saya memang xguna kan?
hurm...


awk ingt lagi x semua ni?
awk ckp awk xnk berpisah dari saya....
awk ckp awk perlukan saya...
mane semua tu awk?
mane?


kita gaduh teruk kan awk?
kesian awk...
saya da buat awk nangis...
tapi saya nk awk tau...saya pom nangis gak...
maafkan saya ek awk?
saya memang kejam...
kesian awk...
pagi tu awk mesej saya...
awl pagi sabtu...
lepas tu saya tergerak hati nk on9...
bila saya on9 , saya nmpak awk ada...
sebab tu laa saya tegur awk...
saya gembira sangat...
saya rindu awk mase tu...
kesian awk kan?
awk tggu saya chat ek awk?
da lame kew awk tggu mse tu?
maaf ek?
truly sorry..



awk nmpak x?
awk ckp yang awk xnk kehilangan saya...
tapi sekarang?
saya yang kehilangan awk...
situasi kita semakin pelik kan awk?
semuanyer terbalik...
tunggang langgang...
haha...
apa salah saya ek sampai semua ni terjadi kat saya?



awk nmpak xni?
sbb tu saya nk awk kembali....
kita perlu berbincang...
susah sgt kew permintaan saya ni?
kalau awk bace entry ni...plez laa awk...
kita bincang bende ni baik2...
plez...saya nk fokus tuk spm laa awl...
sebab tuu saya nk selesaikan semua ni sekarang... plez faham



the end...
ni adalah kisah benar...tiada unsur rekaan...


~ thankz coz sudi bace warna warni hidup AZ ~

kata2 indah yang pernah diungkapkan (part 4)..

awk2...
saya pom xtau laa kenapa awk buat saya mcm ni...
adakh sejak awl2 lagi awk masuk dalam kehidupan saya sebab nk permainkan saya?
awk memang da rancang kew semua ni?
atau awk memang benar-benar sayangkan saya?
plez tell me...
saya xkan tau jawapan nyer sebab jawapan tu hnya ada dengan awk...
bagitau laa saya awk...







kali pertama gaduh lepas kapel...
mase ni saya sedih sangat sebab saya fikir awk langgar janji awk...
saya kecewa sangat....
mase ni gak laa saya terasa hati dengan kawan saya...
saya ingt nk sembunyikan sedih saya...
tapi saya xperasan yang saya da terzahirkan emosi tu kat awk...
kesian awk...
tapi saya betul2 sedih and sakit hati dengan awk mase ni...
awk memang baik...
walaupom awk xtau apa salah awk...
awk tetap mintak maaf...
awk macam da faham perangai saya...
maafkan saya ek awk sebab layan awk cmtu...
saya salah faham dengan awk...
kesian awk...
kejam kan saya ni awk...
patut laa awk tinggalkan saya....:(


mase ni saya pergi bazar dengan kawan saya yang same sekolah dengan awk...
dia tnye saya sama ada saya kapel ker dengan awk?
saya jawab x...sebab kita dah janji nk rahsiakan hubungan kita...
dia ckp saya tipu dier...
dier ckp saya xanggap dier sebagai kawan sebab tu saya xnk share dengan dier...
dier ckp dier xnk kawan dengan saya lagi...
saya tau dier main2 tapi saya terasa sgt awk...
lepas tu , dia cakap yang awk bagitau dier awk suka saya...
saya betul2 terkejut...
awk?kita kan da jnji nak rahsiakan hubungan kita?
kenapa awk bagitau dier cmtu?
berani lak awk ek?
lepas tu dier suruh saya bagitau bende sebenar...
awk...saya rase mcm orang bodoh mase tu awk sebab cuba tegakkan benang yang basah demi jnji kita...
saya terasa sgt dengan kata2 kawan saya...
walaupom dier ckp yang dier juz main2...
sakit awk hati saya ni mase tu...
sakit sangat...






mse ni awk da bce entry saya tentang perkara yang jadik kat bazar dengan kawan saya tu...
kat bawah tu ada pesanan tuk awk...
kat situ ada tulis "saya xlayak tuk awk"
sebab tu awk ckp "awk tggu saya"
tapi awk perasan x?
situasi sekarang terbalik pulak kan awk?
awk pulak yang cakap awk ni xlayak tuk saya...
dan saya pulak yang jawab "saya akan tggu awk and i still love u"
kenapa laa kita jdik mcm ni awk?
hurm...entah laa awk,,,
pening saya fikir pasal awk...


to be continue...

~ thankz coz sudi bace warna warni hidup AZ ~

kata2 indah yang pernah diungkapkan (part 3)..

awk...
kenapa awk cakap yang awk xpenting dalam hidup saya?
awk cakap awk bace entry saya....
xkan awk xboleyh rasakan betapa penting nyer awk dalam hidup saya...
awk selalu pesan pada saya DON'T THINK NEGATIVE...
tapi awk yang fikir bende bukan2...
tu cuma alasan awk kew?
awk da lupa kew janji awk?


tengok ni...
ni bukti yang awk pernah janji dengan saya yang awk xkan tinggalkan saya...
awk da lupa kew dengan janji awk...
saya percaya yang awk akn tunaikannye nanti...
saya percaya pada awk..
saya rindu mase bersama awk...
kalau awk pergi sebab marah kan saya...
atau...
sebab saya ada buat salah dengan awk...
saya mintak maaf...
saya harap awk akn pulang...


mase ni saya mintak maaf dengan awk kalau da buat awk sakit hati...
penuh IM dengan ucapan maaf...
sampai awk tanya " sayang b x ?"...
nk jwb soklan awk baru laa saya berhenti tulis sorry...
awk sendiri yang cakap awk akan selalu ada di sisi saya...
mane janji awk?
awk da lupa ek?
xpew laa...biar saya ingtkan awk balik...
saya bukan nak malukan awk dengan buat entry macam ni...
saya cuma nk awk ingat balik janji awk pada saya...
saya nk awk tau bertapa pentingnyer awk pada saya...


to be continue...


~ thankz coz sudi bace warna warni hidup AZ ~

Wednesday, 28 September 2011

kata2 indah yang pernah diungkapkan (part 2)..

awk2...
saya xpernah lupa pasal awk...
saya selalu ingt awk...
kenangan bersama awk xpernah saya lupa...



awk ingt ni lagi x?
awk sendiri yang janji dengan saya...
awk cakap kalau awk main2kan perasaan saya...awk nak saya hukum awk...
awk ckp awk ikhlas sayangkan saya...
awk da lupa kew janji awk?
balik laa awk...



hari ketiga kita kapel...
awk sengaja tanya macam tu kan?
awk nk buat saya malu...
padahal awk da tau yang saya rindu kat awk...
awl2 saya da bgtau...
tapi awk sengaja nk tnye lagi...
malu saya tau :P
awk jahat...
lepas tu awk suka tnye "sayang b x?"
awk kan da tau jawapan saya...kenapa nak tnye lagi...
malu saya tau...


bila kita da nk out...
awk selalu tulis macam ni...
saya hepi sgt...
saya sayang awk sgt2...
saya rindu awk...
balik laa awk...


pagi tu saya mesej awk...
tapi awk xreply...
sebab tu awk mintak maaf...
saya xkisah sebab saya tau awk kan duduk hostel...
awk on phone juz malam ...
dulu awk akan off phone awk sepanjang mase...
kalau on pom juz kejap jek...
tapi mase kita kapel awk selalu on phone awk...
awk buat semua tu tuk saya ek?
kalau betul laa...saya hargai sgt2...
saya sayang awk...
sampai sekarang...

saya xpernah lupa mase pertama kali awk merajuk lepas kita kapel...
saya tau awk saja nk main2...
hehe....
mase tu awk ckp "mlm ni mesej macam biasa ek?"
saya saja nk uji awk...
saya jawab " kalau xnk?"
awk balas " orang da xnk , xleyh buat apa laa"
haha...
awk merajuk ek awk?
xcomel laa awk...
hehe....


mase ni saya lak yang merajuk...
kesian awk nk pujuk saya,..
hehe...
awk xpandai pujuk laa awk...
:P
saya kan degil sikit...
ehee....


mase ni awk salah faham...
saya nk ckp yang saya xboleyh nk sayang kan awk lebih dari keluarga saya...
tapi awk xfaham...
maaf ek awk...
saya memang sayang awk...tapi saya lebih sayangkan family saya...
sama mcam awk sygkan family awk...
apa2 pom awk tetap di tangga ke-2 dalam hati saya...
saya xsangka yang awk boleyh salah faham...
penat saya cuba explain kat awk...
sampai saya pom kecewa bila awk macam xfaham jek...
awk sakit hati kan awk?
sorry ek awk...


kesian awk...
xpasal2 kene marah...
tapi saya xsengaja laa awk...
mase saya tengah IM dengan awk...tetibe ade orang giler kacau saya...
dier cakap bende bukan2...
saya marah kan orang tu sampai saya xperasan yang IM kat awk...
maaf ek awk...
hehe...
tapi saya xsengaja laa...
sory...

to be continue...

~ thankz coz sudi bace warna warni hidup AZ ~

kata2 indah yang pernah diungkapkan (part 1)..

assalamualaikum...
awk apa kabar?
sihat kew ?
semalam sebulan awk pergi dari hidup saya...
saya xpernah berhenti berharap agar awak kembali...
sebab saya percaya yang awk akan tunaikan semua janji awk pada saya..
awk bukan munafik..
awk pasti akn kembali..
saya akan tggu awk..
rindu nyer saya pada awk xmampu saya ungkapkan...
saya akui saya betul2 rindukan awk...
rindu dgn kata2 awk , rindu dgn suara awk , rindu dgn  nasihat awk , rindu dgn gelak tawa awk , rindu dgn nyanyian awk , rindu dgn tangisan awk...
semua tentang awk saya rindu...


awk...saya ingat lagi macam mana kita kenal...
kita kenal dekat facebook kan?
cinta muka buku laa kata kan...
ehee...
mase tu sehari sebelum puasa...
saya bgi salam kat ruang chat tuk group SPM 11...
lepas tu kawn awk yang jawab...
saya chatting dengan kawn awk pasal puasa sampai gaduh2....
awk tetibe jek mesuk campur...
lepas tu saya pulak yang kene leraikan bila awk dgn kwn awk pulak yang gadoh...
haha...apa laa awk ni...
saya ingt lagi bila kawan awk ckp nk bg saya duit raya tapi RM 1 jek...
awk gelak kan kitorang...
lepas tu saya mntak laa dgn awk...
awk cakap nk bagi RM 10...
kawan awk pom nak gak mase tu...
tapi awk jawab tggu 10 tahun akan datang...
haha...
kita sama2 gelak mase tu...
lepas tu saya ada dpt 1 friend request...
kwn awk add saya laa...
so , saya approve ler...
saya ckp laa terima kasih kat die coz add saya...
lepas tu awk cakap tunggu jap...
ingtkan awk nk buat apa...tapi rupa nyer awk nk add saya...
haha...awk emg kelakar...
lepas tu saya IM awk...
saya cakap "tenkz coz add"..
jawapan awk?
haha...kelakar sgt...
awk balas "berkawan biar beribu , berkasih jgn satu"...
awk ckp tu slogan skolah...
saya tanya kat awk "slogan skolah atau slogan awk?"
awk jawab "slogan awk"...haha..
saya gelak jek...
lepas tu tiap2 hari kita chat...
awk selalu ada...
bila saya ngis , awk byk bgi nasihat kat saya...
mula2 saya ingtkan kita akan jadi kawan selamanyer...
tapi saya mula rase sesuatu dalam hati saya...
perasaan saya berubah...
saya mula suka awk...
tapi saya sedar pom...
sampai laa abg angkat saya yang sedarkan saya...



ni kali pertama awk tulis "sayang awk" kat saya...
mase mula2 bace, saya xtau sgt kenapa saya heppy....
bila da lame2 baru saya sedar yang saya suka awk ...




mase ni kali pertama awk bahasa kan diri awk "abang"...
mase ni saya tengah marah2 sebab awk puji budax yang hina islam...
awk cakap budax tu lawa...
saya geram sangat....
da laa budax tu hina islam tapi awk pulak puji dier lawa...
geram nyer saya dengan awk...


mase mula2 kita kapel dulu...
awk pernah bahasekan diri awk "abg"
tapi saya cakap saya xsuka sebab awk bukan abg saya..
kan?
saya ingt semua nyer...
saya xpernah lupa laa...




mase ni awk marah kat saya sebab saya nk jauhkan diri dari awk...
mase tu saya da sedar yang saya da suka kat awk...
saya tau awk da ade awex sebab tu saya nk jauhkan diri dari awk...
tapi awk xnk..
awk xsuka kalau saya pergi...
penat saya gaduh dengan awk...
saya cakap ni keputusan yang terbaik sebab saya xnk ada perasaan macam ni kat awk...
awk ckp yang awk xsuka...
awk nk kita behubung macam biasa...
saya ikut kata awk...




mase ni awk da tau yang saya suka awk sebab awk da bce entry saya...
bila saya nk pergi dari hidup awk...
awk tetap x bgi...
sampai saya nangis2...
saya tertekan sgt mase ni...
awk bersungguh-sungguh halang saya...
mase ni hati saya kuat mengatakan yang awk juga da mula sayang kan saya...
tapi saya takut yang saya cuma perasan jek..
mungkin saya memang bertepuk sebelah tangan...
entah laa awk..



mase ni..pertama kali awk cakap " i love u" kat saya...
mase ni kita tengah gaduh...
saya geram sgt kat awk...
saya nak pergi dari hidup awk tapi awk xbgi...
saya rase awk mcm nak main2kan saya...
saya cakap yang saya benci diri saya...
awk copy apa yang saya ckp...
lepas tu saya bgitau awk kenapa awk xckp yang awk benci saya?
kan senang?
tapi jawapan awk betul2 buat saya terkejut...
awk cakap "i love u"...
saya heppy sgt mase tu...
tapi saya tengah marah so saya rase awk ckp mcm tu sebab nak sedapkan hati saya jek...
malam tu saya call awk...
saya mintak awk pulangkan hati saya...
tapi awk ckp awk xnk...
awk cakap awk sayang saya...
saya gembira sgt awk...
saya betul2 gembira...
saya ingt lagi...
mase tu saya dengar suara kawan awk kacau kita tengah bercakap...
saya suruh awk kirm salam kat dier...
tapi awk cakap awk xnk...
awk cemburu ek awk?
saya cakap yang saya nk kenal dier....
awk ckp jangan nak mengada...
ehee...awk cemburu kan?
last2 saya ckp kirim salam sebagai sahabat...
lepas tu awk jerit kat dier...
awk cakap "weyh , awex aq kirim salam kat kau"...
haha...
awk2...
saya gembira sgt malam tu...
saya betul2 cintakan awk..
ehee..


to be continue....


~ thankz coz sudi bace warna warni hidup AZ ~

Tuesday, 27 September 2011

sebulan suda...^_^

assalamualaikum...
apa kabar semua?
aq?aq rase macam xsihat lak...
badan pom panas jek...
kepala pom pening...
perut sakit..and aq rase nak muntah lak...
aq pom xtau kenapa?
mungkin sebab aq rindu dier kot...
hari ni genap sebulan dier pergi dari hidup aq...
aq xpernah berhenti kira...
haha...bodoh kew aq ni?
entah laa...
aq cuba lupakan dier tapi aq xboleh...
banyak bende yang buat aq ingt kat dier...


yess....salah satu nyer adalah lagu ni...
dier minat sangat lagu ni...
and dier pernah nyanyi tuk aq...
nasib baik dier nyanyi mase kitorang memang da nk putuskan panggilan...
kalau x..memang dier bercakap sensorang ler jawab nyer...
haha..
nak tau kenapa?
dulu mase aq dengan second ex aq...ameen...
dier selalu nyanyi tuk aq supaya aq tido..
and bende tu macam da jadik habit lak...
so ,  bila aq dengar orang nyanyi tuk aq...aq mesti akn tido..
hehe...
aq da bagitau dier awal2...
so , kalau dier nak nyanyi tuk aq mase kitorang still borak2 lagi....dier mesti nyanyi separuh...
sebab dier takut aq tertido...
haha...
banyak gak kenangan aq dengan dier walaupom kitorang bersama dalam tempoh yang singkat...

serius aq cakap...aq rindu dier...

~ thankz coz sudi bace warna warni hidup AZ ~

Saturday, 24 September 2011

malang tak berbau...:(

assalamualaikum...
xjawab dosa...kalau jawab korunk suka aq...ehee
hari ni aq pergi raya dengan kawan2...
mula2 kitorang pergi GIANT...
bukan GIANT yang dalam citer doraemon ek?
tapi..ni pasaraya GIANT...
kitorang pergi sana sebab cikgu chemist kitorang belanja makan kfc...
semua pelajar kelas 5 sciencecikgu belanja sebab kitorang tolong dier hari tu...
makan kfc ramai2 best pulak...
janji dengan cikgu pukul 10.30 da ada kat sana...
tapi...tunggu budax lelaki punya pasal kitorang pom jadi lambat....
sampai jek kat sana cikgu da ada pom...
da siap letak air dan ayam da atas meja...
haha...
tunggu budax lelaki sampai baru semua makan...
aiyokk...
ayam nyer besar2...
masing2 nak habiskan punyer  laa lama...
ish3...aq main telan jek ban and kentang putar...
da xsempat nk kunyah...
aq emg xsuka ban , sayur , and kentang putar...
tapi xnk laa membazir...
kesian cikgu da belanja..
tapi sayur aq kawan aq habiskan....
sempat gak posing mase makan...


aq and bff...


aq and fazlin...

kitorang gak raikan bufday anak cikgu...
cikgu tempah kek bentuk angry bird...
nk tengok??
jom..


amacam?
comey x?
haha...comey kan?
tapi kitorang makan xhabis...
yelaa da kenyang makan kfc...
nk makan kek tapi perut da xmuat...
tapi makan laa jugak sikit..
takut cikgu kecik hati...
hehe...
lepas habis makan kitorang pusing2 GIANT...
budak lelaki pergi kareoke kejap...
then kitorang pergi rumah cikgu bm pulak...
rumah dier ada kenduri kawin...
sebelum masuk sempat laa jugak snap2 gambar...
ehee...
kali ni boy pulak..

khidir and syahmi

adam and farhan


lepas makan kat kenduri...
kitorang pergi rumah afiqah pulak...
kali ni pergi raya laa...
semua da tergolek kat sana...
maklum laa penat jalan jauh...
haha...
lepas makan and lepak2 kat sana...
kitorang pom mintak diri nak balik rumah...
sekali tengok tayar aq da jadik macam ni...


yup...betul tu...
tayar motor aq bocor...
aduhhh...
da laa aq da penat..
tayar pulak bocor...
nasib baik bengkel dekat...
tengah syok jalan2..
tayar boleyh bocor lak...
arghhh....aq memang geram giler mase tu...
nasib baik aq ada kawan2 yang baik...
masing-masing sokong aq...
siap pesan suruh hati-hati lagi...
ada gak yang siap hantar mesej tanya..
aq heppy ada kawan macam dorang...
tenkz semua...
love all of u...



~ thankz coz sudi bace warna warni hidup AZ ~

Thursday, 22 September 2011

aq rindu kenangan bersama nyer....:(

assalamualaikum...
hari ni sekolah aq ada solat hajat untuk pelajar pmr and spm..
tapi aq xpergi sebab xdak transport...
hehe...
kat sekolah tadi...semua pelajar islam 5science tolong cikgu rewang....
rewang?
apa tu?
ada yang xtau kew?
kalau kat johor orang panggil rewang tapi kat negeri lain aq xtau lak...
aq xpernah kaji pom...
rewang ni...
mcam ni laa..



ada yang kupas bawang...
potong kentang and ada gak yang tengok hantu bonceng(curi tulang ler tu...ehee)
tadi nasib baik aq kupas kentang...
kalau x jadi laa macam kawan aq...
tiga2 nangis mase kupas bawang...
haha...
kesian giler...
muka sedih jek...
siap kene gelak dengan ustazah lagi...
kat situ aq laa yang paling kecoh..
hehe...
membawa keceriaan tuk orang lain walaupom diri sendiri tengah bersedih...
kawan aq yang sakit kepala pom boleyh gelak dengan lawak aq...
hehe...
aq memang pandai hiburkan orang tapi nak hiburkan diri sendiri tu susah...




aq masih ingat tentang perkenalan kami...
aq masih ingat tentang luahan perasaan aq...
aq masih ingat tentang nasihatnyer...
aq masih ingat tentang kata2 nye..
aq masih ingat tentang panggilan mesra kami...
aq masih ingat tentang janji2 nyer..
aq masih ingat semua yang berkaitan dengan diri nyer...
aq benar2 merindui nye...
lagi 2 tahun dier akan berkahwin...
sekarang aq hanya memandang dier dari jauh...
apabila dier sah menjadi milik orang lain...aq akan bawa diri aq jauh dari nyer....
aq ingin merantau....
aq ada bagitau kawan2 aq...
yang aq nk jadi sukarelawan...
aq nak pergi berjuang untuk membantu mangsa perang...
aq nak ubati mereka...
aq nak berbakti pada mereka...
aq nak mereka tahu...ramai yang sudi menghulurkan bantuan untuk mereka...
aq nak berkongsi kesakitan mereka...




aq memang berniat untuk jadi sukarelawan ...
tapi aq takut parents aq xbgi...
aq akan buat yang terbaik dalam hidup...
tu hanya perancangan awal aq...
mungkin aq berniat untuk larikan diri dan lupakan semuanyer...
tapi...
aq xtau lagi...
seperti yang aq cakap tadi...
tu hanya perancangan awal...
lagipom aq xnak ganggu dier apabila dier da sah jadi milik orang lain 2 tahun lagi...
aq akan pergi jauh....
memang niat aq nak merantau dan timba ilmu...
aq gak nak tolong orang lain...




aq tidak akan ganggu dier lagi...
melihat kebahgiean dan senyuman nyer turut membuat aq bahagie dan tersenyum sama....
walaupom hanye dari jauh...
aq tetap doakan dier bahagie walau dengan siapa dier berada...
aq tidak akn pernah lupakan dier...
2 tahun lagi semua akan berakhir...
apabila tiba hari perkahwinan nyer dengan gadis lain dalam mase 2 tahun lagi...
mampukah aq ucapkan tahniah padanyer saat itu...
aq takut aq xkuat...
aq takut air mata ku tumpah nanti...
jadi biarlaa aq melihatnyer dari kejauhan...
selepas itu aq akan pergi jauh...
aq tidak pernah salahkan dier atas apa yang berlaku...
kata2 aq dulu hanya laa kerana kekecewaan...
tapi kini..aq tidak pernah menyesal jatuh cinta padanye...
^_^
dier kenangan terindah ku dan aq rindu saat bersamanya...


out..

~ thankz coz sudi bace warna warni hidup AZ ~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT@ hak milik kekal ~warna warni hidup AZ~